Компанията зад Pokemon Go вече се оценява на $4 млрд.

През 2019 г. Niantic ще представи и новата си игра Harry Potter: Wizards Unite

Компанията зад Pokemon Go вече се оценява на $4 млрд.
Разработчикът на технологии за добавена реалност (AR) Niantic, който стои и зад хитивото гейминг заглавие Pokemn Go, е привлякъл нови 245 млн. долара в кръг за финансиране от Серия С, воден от фирмата за рисков капитал IVP, съобщава CNBC. Така компанията вече се оценява на близо 4 млрд. долара. 

През 2015 г. Niantic се обособи от Alphabet като самостоятелна частна компания с 35 млн. долара от Серия А, финансирана от играчи като Pokemon Company, Google и Nintendo. След стартирането на играта Pokemon Go, компанията събра 200 млн. долара чрез финансиране от Серия Б, водено от Spark Capital и допълнителни инвеститори като NetEase.

Сега „IVP е развълнувана да подкрепи Niantic в изграждането на бъдещето на AR“, коментира Санди Милър от фирмата за рисков капитал. 

Новото финансиране от Серия С ще бъде насочено към подобряването на потребителското преживяване чрез инвестиране в нови възможности, машинно обучение и платформата на Niantic „Real World“ (операционната система на компанията, която свързва реалния и дигиталния свят).

През тази година Niantic планира да разшири портфолиото си от игри с Harry Potter: Wizards Unite.

Коментари: 0