Мицотакис: Гърция излиза от кризата

Гръцкият премиер присъства на откриването на павилиона на Индия на 84-тия Международен панаир в Солун

Мицотакис: Гърция излиза от кризата
Гърция остави кризата зад гърба си, заяви премиерът на страната Кириакос Мицотакис при откриването на павилиона на Индия на 84-тия Международен панаир в Солун, информира NOVA.

„Неслучайно Индия е почетна страна тази година точно сега, когато Гърция излиза от кризата и основният ни лозунг е „Растеж за всички, растеж на всичко“", допълни Мицотакис.

Премиерът заяви, че за 10 години Индия е удвоила своя БВП на глава от населението. Мицотакис каза, че двете страни имат много общо, включително наследството на древните култури, желанието за национално единство, уважението към ценностите на парламентарната демокрация, креативността и факта, че индийските и гръцките учени и бизнесмени се намират по всички краища на земята.

"Нашите двустранни отношения се разширяват, но ние искаме да станем още по-активни. Гръцкият износ за Индия нарасна значително през последните години, но споделям целта на посланика на Индия в Гърция - да постигнем двустранна търговия от 1 милиард евро до 2021 г. Това е много реалистична цел, и аз очаквам с нетърпение по-нататъшно укрепване на икономическите връзки между нашите две страни“, заяви гръцкият премиер.
Коментари: 0