Третият най-скъп стартъп в света навлиза в България

Stripe позволява да се извършват и получават плащания през интернет

Третият най-скъп стартъп в света навлиза в България
4535 ~ 1 мин. четене
Един от най-скъпо струващите стартъпи в света – платформата за интернет разплащания Stripe – официално започва дейност в България. Така страната ни става домакин на поредна водеща финтех компания.

Stripe обяви, че навлиза в нови пет страни в Европа, като освен у нас, тя започва дейност и в Чехия, Румъния, Кипър и Малта, става ясно от информация на сайта ѝ. Така Stripe вече оперира в 39 държави, 29 от които в Европа. 

„Доближаваме се до целта си да направим Stripe универсално достъпен за фирми от целия континент“, коментира Мар Хендерсън, бизнес лидер на компанията за Европа, Близкия изток и Африка. 

Stripe е американска технологична компания, базирана в Сан Франциско, която дава възможност физически лица и фирми да извършват и получават плащания през интернет. Петте нови страни ще имат достъп до целия продуктов пакет на Stripe

По данни на CB Insights, към май 2020 г. американската компания Stripe е третият най-скъпо струващ стартъп в света, оценен на стойност 36 млн. доалра. Той се нарежда след китайските играчи Didi Chuxing (56 млрд. долара) и ByteDance (75 млрд. долара). 

Stripe се изстреля нагоре в класацията по пазарна стойност, след като успя да набере 250 млн. долара в края на 2019 г. в пореден кръг на финансиране. Още тогава компанията обяви, че ще използва средствата за разширяване на бизнеса си по света. 

Коментари: 0