Volkswagen с най-големи приходи през второто тримесечие

General Motors излиза от топ 3 на световните производители

Групата на Volkswagen се нареди на първо място по приходи през второто тримесечие на 2014 г. Немският автомобилен производител е генерирал приходи от 68 млрд. долара. На второ място се нарежда Toyota (62 млрд. долара), следвана от Daimler (42 млрд. долара).

Американският автомобилен гигант General Motors излиза от топ 3 на световните производители и се нарежда на четвърто място с приходи от 39 млрд. долара, пише изданието The Detroit Bureau. Алианса Renault-Nissan е на пето място със 100 млн. долара.

По показателя продадени автомобили първо място заема Toyota с 5.1 млн. бройки. Volkswagen е втори с 4.97 продадени коли, а General Motors трети – 4.92 млн. единици.

От 1931 до 2007 г. GM бе най-големият производител в света. Компанията загуби позиции през последните години, тъй като бе силно засегната от световната финансова криза и все още не може да се възстанови.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приходи | Volkswagen | Иляна Йотова | производител на гуми

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини