Джеф Безос е избрал Гърция за лятната си почивка

Най-богатият човек в света е засечен да вечеря с премиера на страната Кириакос Мицотакис

Джеф Безос е избрал Гърция за лятната си почивка

Снимка: БТА

5472 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Основателят на Amazon и най-богатият човек в света Джеф Безос избра Гърция за своята лятна почивка. Той е забелязан на остров Сифнос, а гръцките медии, сред които и авторитетната Kathimerini посочват, че той е вечерял с премиера на югозападната ни съседка Кириакос Мицотакис.

Безос, чието богатство възлиза на около 200 млрд. долара, вече официално не е изпълнителен директор на Amazon, като отстъпи поста си начело на технологичната компания на доверения си служител Анди Джаси.

Според гръцките медии Безос и обкръжението му вече са посетили и островите Наксос, Парос и Делос, а след Сифнос следващите по техния график са Кимолос и Полиегос.

Според източници на Kathimerini Безос и Мицотакис са били в компанията и на актьори и са обсъждали летния сезон в страната, съвременния имидж на Гърция, глобалните технологични разработки и плановете за чуждестранни филмови продукции в страната.

Тази година Amazon отвори офис в Атина, заради нарастващия брой фирми в южната ни съседка, които използват облачните услуги на технологичния гигант. През октомври 2020 г. пък Microsoft обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в център за данни в страната. Голяма заслуга за тези инвестиции им именно премиерът на страната, който активно се среща с представителите на технологичните гиганти и добрият бизнес климат в страната.

Почивката на Безос в Гърция е факт приблизително две седмици преди полета му в Космоса. На 20 юли той ще сбъдне за първи път мечтата си на борда на ракета, построена от неговата компания Blue Origin. Пътуването му ще струва около 28 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg