С бързи PCR тестове за €20 Турция улеснява влизането за българи

Изследванията се правят на ГКПП Капъкуле

С бързи PCR тестове за €20 Турция улеснява влизането за българи

Снимка: МВнР

5484 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Влизащите в Турция през ГКПП Капъкуле на границата с България ще могат от 1 юни да си правят бърз PCR тест за COVID-19 срещу 110 турски лири (20 евро). Резултатите ще излизат в рамките на 30 минути, съобщи председателят на търговско-промишлената палата в пограничния град Одрин Реджеп Зъпкънкурт, предава „Анадолската агенция“.

За влизане в Турция все още се изисква предоставяне на негативен тест, направен до 72 часа предварително. В началото на май правилото отпадна за някои държави, но не и за България.

За въвеждането на новата опция за бързи изследвания е отпуснато целево финансиране. А стъпката се прави със специално внимание към туристите и търговците от България, изтъкна Зъпкънкурт, цитиран от bTV.

Гостите на нашия град ще могат да правят тези тестове за 110 лири, докато в България те струват 90 лева или около 500 лири“, коментира той.

Като цяло Одрин е благосклонен към българите, които са чести посетители на града и могат раздвижат местната икономика и търговия. По-рано този месец оттам поискаха и разхлабване на някои изисквания спрямо сънародниците ни.

Коментари: 0